Energetisch therapie.
.                         Energetisch therapie                             Als je nu aan ons zou vragen wat staat er op ons visitekaartje , dan zou ons antwoord zijn...

Lekker belangrijk??

Want wat is nu het verschil tussen een healer magnetiseur, medium, paragnost, energetisch werker,  of iemand die reiki geeft? Voor ons maakt de naam op je kaartje niets uit,  ook diploma's en verdere instanties waar jij bij bent aangesloten ook niet.

Wat wij belangrijk vinden van bv. een energetisch therapeut is wat voor persoon die gene is, voelt diegene ook goed aan. Wij gaan intuïtief (op ons gevoel) af. en gebruiken ons gevoel als we iemand om hulp vragen. Als voorbeeld gaan wij nu even uit van een energetisch werker, en of deze therapeut nu allerlei namen gebruikt zoals, healer, reikimaster,medium of wat dan ook noemt, vaak zie je dat dit allemaal in elkaar over vloeit. Elke energetisch werker werkt op zijn eigen unieke manier, iets wat die gene dan ook siert, want iedere therapeut heeft zijn eigen manier van doen, iets wat hem onderscheid van anderen en wat geheel bij de persoon past. Als wij ons daar op ons gemak en veilig bij voelen en de klik is er, dan kun je vaak weer veel van elkaar leren en overdragen, dus wij vertrouwen er bijna altijd op dat als we intuïtief bij iemand terecht komen dat die bijna altijd gestuurd is, en diegene het juiste voor dat moment aan je door  mag geven.


Wat is nu eigenlijk energetisch therapie?

Energetisch therapie is een vorm van therapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van Universele en lichaamsenergie. Het opzoeken van blokkades, het wegnemen van die blokkades en het aanzetten van het zelfgenezend vermogen is hoe deze therapie werkt.

Bij energetische therapie wordt de kosmische levensenergie doorgegeven via de handen van de therapeut, ook wel magnetiseren genoemd. Het wordt toegepast bij allerlei verschillende klachten, van onverklaarbare pijn tot angsten, depressies en algehele malaise. Energetische therapie kan ook worden ingezet bij bijvoorbeeld kinderen die hoogsensitief zijn. Ook volwassen HSP'ers kunnen gebaat zijn met energetische therapie, omdat je heel mooi kunt leren omgaan met deze mooie eigenschap. Chronisch zieken kunnen ook veel baat hebben van energetische therapie. Het ondersteunt, biedt comfort en troost en de patiënt leert om te gaan met zijn of haar ziekte. Het is belangrijk om te weten dat een energetisch therapeut geen arts is en deze ook nooit zal vervangen. Bij ernstige klachten is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen. Energetische therapie kan ook naast reguliere gezondheidszorg worden toegepast, als aanvulling op de voorschriften van de arts. Bij een energetisch consult zal nooit worden geadviseerd om te stoppen met, of wijzigen van, medicatie die door de arts is voorgeschreven. Verder zijn er geen bijwerking bekend van energetische therapie. Het is een hele zachte vorm van therapie, waarbij met de handen zachte aanrakingen worden gedaan of strijkende bewegingen worden gemaakt. Op deze manier wordt de energie via de handen aan het lichaam van de cliënt doorgegeven. De energie zoekt zelf de blokkades in het lichaam op en de plekken waar het nodig is. Het heft blokkades op, haalt overtollige energie weg en voegt energie toe daar waar het nodig is.Wat kan worden ervaren als een gevoel van warmte, of juist kou, bepaalde ronddraaiende bewegingen, ontspanning, borrelende buik, trillingen, vermoeidheid. Iedereen ervaart het op zijn eigen manier, net waar de energie zijn werk doet.